Més del 80% dels desplaçaments que es realitzen per dins les ciutats són individuals o amb dos persones. Així doncs, el fet de poder desplaçar-se amb vehicles lleugers no només pot satisfer les necessitats de sostenibilitat i dinamisme sinó ajudar a fer una mobilitat urbana molt més àgil.

Quan es parla de contaminació ambiental provocada per emissions de CO2 ràpidament pensem en indústria i en cotxes. Però les motocicletes i scooters també generen diòxid de carboni, i per tant, l’ús dels vehicles elèctrics són una alternativa cada cop més implantada especialment en persones conscienciades per un planeta més verd.

 

 

Avantatges de l’electricitat per moure’t per la ciutat

Desplaçar-te en vehicle elèctric per la ciutat presenta un seguit d’avantatges per l’usuari, per la resta de vianants, per la ciutat i pel planeta.

 

Usuaris

Vianants i altres conductors

Per la ciutat

Pel planeta

Autonomia

 

Els desplaçaments en vehicles elèctrics suposen un estalvi important no només del punt de vista ecològic sinó també econòmic. Actualment el cost que suposa desplaçar-se en vehicles elèctrics se situa entorn els 0,45 -1 €/100 Km.

Si a més considerem que moltes bateries aprofiten la frenada per carregar-se, fa que la ciutat sigui l’entorn més adequat per utilitzar aquest tipus de vehicle. Si tenim en compte també el mínim manteniment que demanen aquests vehicles, fa que la inversió en l’adquisició s’amortitza en poc temps.

I cada cop s’està treballant en augmentar la capacitat de les bateries i l’eficiència de conversió, de manera que les autonomies seran cada cop més llargues.

Temps de recàrrega

 

Els fabricants ofereixen diferents temps de recàrrega en funció de les característiques de la bateria.

Solen voltar entre les 3 i les 8 hores per càrregues completes en funció del vehicle i la majoria dels fabricants també ofereixen opcions de càrrega ràpida, que en poc menys de 30 minuts ja s’aconsegueix el 80% del total.

En el temps de fer un cafè o repassar l’actualitat i/o les xarxes socials, ja tenim el nostre vehicle preparat per circular de nou.

 

Punts de recàrrega

Hi ha vehicles lleugers que sense cap mena d’adaptació es poden carregar als endolls domèstics de la mateixa manera que es carreguen mòbils, electrodomèstics o qualsevol accessori elèctric. 

D’altres vehicles que amb un simple adaptor que està inclòs en el vehicle ja es pot carregar també a l’endoll de casa però que asseguren un ràpida recàrrega amb una òptima compatibilitat als 220 V. I no només això sinó que alguns models (per exemple els ciclomotors i motocicletes Doohan o la bicicleta S1 de Lehe), que permeten l’extracció de la bateria del vehicle i que la recàrrega pugui ser a qualsevol lloc.

Finalment, alguns vehicles requereixen d’un sistema de recàrrega adaptat que habitualment s’instal·la al garatge particular o en punts públics, que cada cop n’hi ha més.

 

Aquí podeu veure un mapa mundial actualitzat amb els diferents punts de recàrrega que podeu utilitzar amb les seves característiques principals: